Kom in balans door zelfvertrouwen!

Kom in balans door zelfvertrouwen!

juli 31, 2018 Een nieuwe start! 0

Kom in balans door zelfvertrouwen!

Kom in balans door zelfvertrouwen!Kom in balans door zelfvertrouwen! De eigenschappen zelfrespect, eigenwaarde en zelfwaardering vormen jou zelfvertrouwen. Zodra jij deze drie onderdelen goed laat samenwerken dan ontstaat er “zelfliefde”. Dit de belangrijkste “hoofd” eigenschap die jij kunt bezitten.

De kunst is om deze drie eigenschappen in perfecte balans te brengen. Is dit moeilijk? Nee, dat valt best mee! Vergelijk het met een auto die kan rijden. Is er een onderdeel stuk dan rijdt de auto niet of een stuk lastiger. Haal je de auto uit elkaar, en je vervangt het kapotte onderdeel, dan heb je kun je weer rijden.

Vertaal nu de kapotte onderdelen in de auto naar jouw onderdelen waarin iets mankeert. Welke onderdelen beïnvloeden jouw zelfvertrouwen?

Dit kun je gemakkelijk achterhalen, door jezelf de volgende vragen te stellen. Waardoor wordt mijn zelfvertrouwen belemmerd? Wat versterkt juist mijn zelfvertrouwen? En waar zou ik mee ophouden en juist beginnen als ik veel zelfvertrouwen heb?

Door deze vragen aan jezelf te stellen kom je bij de onderdelen in jou die je uit balans brengen. Doordat jou kapotte onderdelen aan licht komen kun je ze repareren. Zelfrespect, eigenwaarde en zelfwaardering worden hieronder per onderdeel verder toegelicht. Dit kan je verder helpen om beter inzicht te krijgen in de vragen die je jezelf mag stellen.

Zelfrespect

Om dit onderdeel te hebben moet het gevoel creëren dat je alleen maar het beste verdient. Een belangrijke waarde hierin is dat je integer leeft. Dus wees eerlijk tegenover anderen en jezelf. En probeer jezelf niet te verrijken of je doel te bereiken over de rug van een ander. Dus manipuleer en steel niet! Zorg dat je je goed voelt. Verbind je met je eigenwaarde op een eerlijke manier. Alleen dan kun je echt blij met jezelf zijn.

Eigenwaarde

Eigenwaarde geeft aan wie je bent. Het is het respect wat je voor jezelf hebt. Kortom, hoe tevreden ben je met jezelf. Eigenwaarde geeft aan wat het zelfbeeld van jezelf is. Kijk jezelf eens aan in de spiegel. Wie zie jij dan? Ben je tevreden of ontevreden met hem of haar. Wat zou je willen veranderen, zowel innerlijk als uiterlijk? Heb je dit inzichtelijk, dan ben al weer een stapje verder om het kapotte onderdeel te repareren.

Zelfwaardering

Zelfwaardering is het verlengde van jou eigenwaarde. Dit onderdeel geeft je voldoening, blijdschap, geluk en reden om te leven. Jij kunt iets in je leven doen wat een ander niet kan. Je richten op bezigheden waar jij gelukkig van wordt zal uiteindelijk jou zelfwaardering vergroten. Heb jij inzichtelijk waar je gelukkig van wordt? Wat is je passie? Waar ben je goed in?

Wil je nog meer informatie, tips en adviezen om deze drie onderdelen in balans te krijgen? Lees dan ook eens de artikelen op de website van Frank de Moei over “Meer Zelfvertrouwen”. Kom in balans door zelfvertrouwen!

GelukkigenSuccesvol.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *