Nuttige tips voor meer zelfvertrouwen!

Nuttige tips voor meer zelfvertrouwen!

juli 19, 2018 Een nieuwe start! 0

Nuttige tips voor meer zelfvertrouwen!

Nuttige tips voor meer zelfvertrouwenHier vind je nuttige tips voor meer zelfvertrouwen! Maar wat is zelfvertrouwen nu eigenlijk? Zelfvertrouwen heb je zodra je alle inwendige en uitwendige vaardigheden die binnen je bereik liggen in je bezit hebt om een bepaald doel te bereiken. Bij een gebrek hieraan denken we niet te voldoen aan de vereisten die de wereld op dit moment aan ons stelt.

Iedereen heeft een eigen aanpak om meer zelfvertrouwen op te bouwen. Om je op de weg te helpen worden er hier aantal tips aangeboden om jou zelfvertrouwen te vergroten en je te helpen om zelfverzekerder door het leven te gaan.

Start met het nemen van verantwoordelijkheid

Om het perfecte leven te kunnen leiden wat jij wilt, is het erg belangrijk dat jezelf de verantwoordelijkheid neemt voor jou daden. Kortom, zorg ervoor dat je de regie van je leven in eigen hand neemt. Laat je niet teveel beïnvloeden door anderen, en kies je eigen weg. Leer en ervaar de aspecten in je leven waar je zelf controle op uit kunt oefenen en focus je daarop.

Bereik je doel in kleine stapjes

Maak je doelstelling om meer zelfvertrouwen op te bouwen niet te groot. De kans van slagen wordt hierdoor alleen maar minder. Onzekerheid slaat juist toe indien je je doelstelling te groot maakt. Deel je hoofddoelstelling op in kleinere stapjes, en doe alles in je eigen tempo. Schrijf desnoods eerst al je sterktes en zwaktes op. Gebruik je sterke punten eerst om vooruit te komen in je doelstelling. Je maakt dan sneller stappen om je zelfvertrouwen een booste te geven. Versterk daarna je zwakkere eigenschappen.

Doe alles gedoseerd, en wil niet te snel

Als je te snel en te hard je best gaat doen om je zelfvertrouwen te verbeteren, komt het veelal voor dat je door ongeduld moedeloos kan worden en vervolgens weer terugvalt in onzekerheid. Doe alles rustig en beheerst om naar je doel toe te werken. Neem je tijd. Werk aan een rustige ademhaling en lichaamstaal. Het oefenen van Yoga kan je hierbij helpen. Je zult versteld staan, dat je hierdoor op een natuurlijke en veel zelfverzekerde manier succes gaat aantrekken.

Verban negatieve gedachten

Negatieve gedachtes hebben behoorlijk veel invloed op je welzijn. We ontkomen er soms niet aan. Maar zorg ervoor dat je over deze gedachtes de baas kunt zijn en ze beheerst. Zodra door negatieve gedachtes , de frustraties en wanhoop zich opbouwen, ga je je machteloos en onzeker voelen. Zorg dat je voldoende uitlaatkleppen hebt omdat te voorkomen. Sporten, hobby’s of gewoon eens hard te schreeuwen kan je hierbij helpen.

Kies voor jezelf

Niets kan je onzekerder en ongelukkiger maken als je tegen je zin aan de eisen van anderen toegeeft. Er is uiteraard niets mis mee om het anderen naar het zin te maken, maar bedenk je goed dat het erg belangrijk is om je grenzen hierin aan te geven. Kom tijdig voor jezelf op, en durf ook eens nee te zeggen. Hiermee creëer je ruimte en rust om je persoonlijkheid en zelfvertrouwen te versterken.

Schrijf je successen op

Het opbouwen van jou zelfvertrouwen en het in stand houden hiervan is een levenslange bezigheid. Verbetering is immers altijd mogelijk. Wat je kunt doen is om je successen, ook al zijn ze klein, bij te houden in een dagboekje. Dit kun je dagelijks doen in het begin. Indien je het gevoel hebt dagelijks vorderingen te maken, dan kun je de frequentie van bij houden opschroeven naar wekelijks of maandelijks. Maak iedere dag of week een lijstje met doelstellingen, en vink ze af zodra je ze hebt bereikt. Dit motiveert en geeft je het gevoel dat je vorderingen maakt, wat uiteindelijk je zelfvertrouwen weer ten goede komt!

Vergelijk jezelf niet met anderen

Kijk niet teveel anderen, en richt je persoonlijke vooruitgang niet op het willen beter zijn dan anderen. Doe je dit wel, dan verstoor je je eigen proces en tempo. En heb je het niet meer in eigen hand. Wat je kunt doen is om regelmatig buiten je comfort gebied te treden. Dit is een positieve manier om meer zelfvertrouwen te krijgen in moeilijke situaties. Maak hiervan een gewoonte, en je zult zien dat je met sprongen groeit in je zelfvertrouwen. Lees bijvoorbeeld autobiografieën of kijk films over inspirerende mensen die successen hebben behaald. Dit geeft je kracht en inzicht in mogelijkheden.

Werk aan je lichaam

Jou lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden. Bij te weinig lichaamsbeweging komt dit in disbalans. Sport daarom regelmatig. Je krijgt er een goed gevoel bij, gaat er beter uitzien en je krijgt meer lichamelijke conditie. Dit verstrekt jou zelfvertrouwen. Om dit nog meer te versterken kun je werken aan je lichaamshouding. Loop rechtop met een opgeheven hoofd, en zorg voor een rustige ademhaling. Je komt hierdoor krachtiger over op anderen.

Slaap perfect

Zorg voor voldoende nachtrust. Een uitgerust mens is tot veel meer in staat de komende dag. Heb je hier moeite mee, en kun je de slaap moeilijk vatten, dan kan wellicht het boek “Perfect slapen in 7 stappen” een uitkomst voor je zijn. Prent jezelf in voor dat je gaat slapen, dat je de volgende dag met veel zelfvertrouwen en enthousiasme tegemoet gaat. Zorg voor positieve gedachten voordat je gaat slapen!

Waardeer jezelf in wie je bent, en beloon jezelf

Je werkt hard aan je zelfvertrouwen. Daar mag ook wel een beloning tegenover staan. Door jezelf positief te belonen ga je het succes wat je behaalt steeds meer in positieve zin waarderen. Hierdoor ontstaat er nog meer groei! Waardeer jezelf om wie je bent. Want jou persoonlijke waarden bepalen uiteindelijk je gedrag. Koester wat je belangrijk vind, en wijk daar niet van af. Anders neig je weer af te dalen naar onzekerheid. Neem hiervoor de tijd en schrijf je persoonlijke waarden op. Lees deze ook regelmatig terug, en handel hiernaar. Denk bijvoorbeeld het volgende: Welke boodschap wil ik op het einde van het leven aan de wereld meegeven. Wat is mijn doel is mijn leven, en wat wil ik bereiken. Ga ervoor, het is nooit te laat!

Wil je naast deze blog “Nuttige tips voor meer zelfvertrouwen” nog meer tips en informatie om je zelfvertrouwen te vergroten? Of wil je hiervoor een cursus volgen? Klik dan op de link: “Meer Zelfvertrouwen”.

GelukkigenSuccesvol.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *